Tiende Kermisjogging in Morkhoven
Op dinsdag 30 augustus sluit de kermisjogging voor de tiende keer de kermis in Morkhoven af. Deze organisatie van de Landelijke Gilde, KVLV en Fanfare Zucht naar Kunst is ieder jaar een enorm succes. Het stadsbestuur ondersteunt de organisatie door medailles aan te kopen, de toiletten van het Dorpshuis, de sporthal en kleedkamers ter beschikking te stellen. De organisatoren krijgen van de stad ook een subsidie voor gemeenschapsvormende projecten.
 
Ronde van Noorderwijk
Van 1 tot 7 augustus organiseert de gemeenschapsraad van Noorderwijk de vijfendertigsteRonde van Noorderwijk. Het stadsbestuur ondersteunt deze loopwedstrijd door het ter beschikking stellen van dranghekken, stoelen, een podium en ander materiaal.
 
Stad verzorgt kampvervoer
Ook dit jaar vervoert het stadspersoneel het kampeermateriaal van Chiro Morkhoven, Chirojongens Noorderwijk, Chiromeisjes Noorderwijk, Gidsen 2e Kempen, KSJ Herentals, Scouts 1e Kempen, Scouts 5e & 12e Kempen, Scouts 8e Kempen en Zonnemeisjes – Zonneknapen naar de kampplaats. Op die manier ondersteunt het stadsbestuur het jeugdwerk.
 
Huldiging kampioenen Beker van de stad Herentals
KWB Sportcomité organiseert jaarlijks de volleybalcompetitie Beker van de stad Herentals. De finales van deze competitie vinden plaats op woensdag 22 juni op de buitenterreinen van Krakelaarsveld. Op donderdag 30 juni om 19.30 uur huldigt het stadsbestuur de bekerwinnaars van elke reeks in de foyer van cultuurcentrum ’t Schaliken. Aansluitend vindt er een receptie plaats.
 
Sportraad organiseert opnieuw beker voor zaalvoetbal
De sportraad van Herentals organiseert opnieuw de Beker voor zaalvoetbal van de sportraad.
Het toernooi vindt plaats op dinsdag 7 juni, woensdag 8 juni en vrijdag 10 juni. De finale wordt gespeeld op vrijdag 24 juni van 20 tot 23 uur. Er zijn momenteel acht Herentalse clubs die willen deelnemen aan dit toernooi. Het stadsbestuur stelt de sporthal van de Vossenberg gratis ter beschikking.
 
De sportraad van Herentals organiseert dit jaar ook de Beker van de sportraad voetbal 2011. Dit toernooi vindt plaats op zaterdag 23 juli en op donderdag 25 en vrijdag 26 augustus op de terreinen van Noordstar.
 
Herentals ontvangt bezoekers uit Cosne-sur-Loire
Van vrijdag 24 tot maandag 27 juni ontvangt Herentals een aantal gezinnen uit Cosne-sur-Loire. Naar goede gewoonte verblijven deze mensen uit onze Franse zusterstad in gastgezinnen. Op het programma staat onder meer een receptie in de Lakenhal, een uitstap naar Lier en uiteraard één of meerdere bezoekjes aan de braderij.

Cursus weerbaarheid voor maatschappelijk kwetsbare vrouwen

De partners van het armoedeoverleg organiseren een cursus weerbaarheid voor maatschappelijk kwetsbare vrouwen. Op donderdag 16 juni kunnen 25 vrouwen in De Vossenberg deelnemen aan een proefles. In het najaar volgt een reeks van tien lessen voor een groep van tien personen. Na een evaluatie beslist het armoedeoverleg of er nog meer lessenreeksen zullen volgen. De bedoeling van de cursus is het gevoel van onveiligheid te verminderen en de gemeenschapsvorming te verbeteren. De cursus staat open voor klanten, werknemers en bezoekers van Buurtcontactpunt De Klink, vzw De Fakkel, de sociale dienst van het OCMW, de sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Haard en het Arbeidszorg(t)huis.